KARDIOLOG OTKRIO KOJI SIMPTOM INFARKTA SVI NAJČEŠĆE IGNORIŠU, A DOVODI DO SMRTI: Morate ga znati
infarkt, Foto: Profimedia

PAŽNJA

KARDIOLOG OTKRIO KOJI SIMPTOM INFARKTA SVI NAJČEŠĆE IGNORIŠU, A DOVODI DO SMRTI: Morate ga znati

Iako su mučnina i povraćanje tokom srčanog udara neuobičajeni, posebno kod žena, muškarci češće imaju gorušicu, bol u leđima ili bol koji podseća na problem sa varenjem.

Objavljeno: 08:52h

Različiti faktori mogu značajno uticati na zdravlje srca, uključujući prehrambene navike, fizičku aktivnost, loše navike poput konzumiranja alkohola i pušenja. Srčani udar nastaje kada je protok krvi prema srcu blokiran. Bol u levoj ruci i u grudima poznati su simptomi srčanog udara, ali stručnjak je otkrio da postoji jedan suptilan simptom koji često prolazi nezapaženo.

Doktor Šon Hefron je kardiolog i tvrdi da mučnina može biti signal srčanog udara, iako se retko pojavljuje kao jedini simptom. Dakle, kada osetite neprijatnost u želucu, nema potrebe za panikom jer je najčešće uzrokovana manje ozbiljnim problemima, poput lošeg varenja, teške hrane, gripa i slično. Ali, ako se mučnina pojavi zajedno s drugim simptomima, poput nedostatka vazduha, ubrzanog otkucaja srca, bola u grudima ili bolova koji se šire na druge delove tela, poput vilice ili leđa, to može biti razlog za zabrinutost.

Srčani udar
foto: Profimedia

Iako su mučnina i povraćanje tokom srčanog udara neuobičajeni, posebno kod žena, muškarci češće imaju gorušicu, bol u leđima ili bol koji podseća na problem sa varenjem. Važno je prepoznati različite simptome kako biste na vreme poražili pomoć lekara.

01:11

KARLEUŠA IMALA INFARKT PLUĆA! Pevačica progovorila o paklu kroz koji je prošla: Bila sam vezana za krevet u BOLNICI

(Espreso/Najžena/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.